Dijous, abril 25, 2024
ActualitatMéteoMuntanya

5 RAONS PER ESQUIAR A MASELLA DURANT LA SETMANA SANTA

Masella es presenta amb molt bones condicions de cara aquesta Setmana Santa 2016-17. Us donem cinc raons per esquiar a l’estació de la Cerdanya durant aquest període de vacances:

1.    CONDICIONS NATURALS IMMILLORABLES: L’altitud, amb molt sectors per sobre els 2100 m que mantenen fresca la neu, l’orientació nord que protegeix les pistes de la radiació solar i manté la neu més freda i, finalment, el bosc amb unes masses forestals que protegeixen la neu de la radiació solar, són factors que afavoreixen una bona conservació de la neu.

2.    SECTORS MOLT FREDS I OBACS: Hi ha sectors com, per exemple, els Isards de Coma Oriola i Coma Pregona que estan orientats a nord, són molt ombrívols i estan per sobre dels 2.000 metres d’altitud factors que afavoreixen que la neu a les pistes d’aquests sectors es conservi especialment bé, fins i tot, els dies més càlids de la primavera.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3.    BONA NEU PRIMAVERA QUE EVOLUCIONA AL LLARG DEL DIA: La neu primavera, la típica d’aquesta època de l’any és molt bona, però cal saber interpretar-la per gaudir del màxim de l’esquí. És una neu que es transforma al llarg de les hores. De bon matí és més dura fruit del regel nocturn, és aleshores quan cal aprofitar les pistes per sota de Cap del Bosc-2150 m; és a dir a les cotes mitges i baixes del domini esquiable. I és quan ha transformat i ja és més pesada a les cotes baixes quan recomanem esquiar a la cota alta de l’estació; és a dir en els sectors de Coma Pregona, la Tosa i Isards.  

4.    APROFITAR ELS SOLÀRIUMS I DE LES TERRASSES DELS BARS: A Masella hi ha nombroses terrasses. Totes estan orientades cap al sud per gaudir al màxim del sol, que durant la primavera i amb el canvi de l’hora ja va força alt. Entre esquiada i esquiada gaudir d’un bany de sol, en les nombroses cadires i gandules de l’estació mentre es pren un refrigeri són una opció excel·lent per gaudir de l’aire lliure després de l’hivern, quan les hores des sol són més escasses.

5.    UN HIVERN METEOROLÒGICAENT MOLT BÒ: En general en el clima de a Masella l’època de més nevades és la primavera. Aquesta temporada, en canvi, l’època de més nevades ha sigut la tardor, amb un parell de llevantades molt fortes a finals de novembre, i en especial a l’hivern. Durant els mesos de gener i febrer hem tingut molts episodis de nevades fortes que setmana si setmana també han cobert les pistes de Masella. Recordem que són les nevades hivernals les que acumulen gruixos importants, perquè la menor temperatura i la radiació solar feble permeten que el mantell nivell augmenti de manera progressiva. A on tenim els gruixos més importants és per sobre dels 2000 m.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA