Dijous, abril 25, 2024

BON TEMPS PER LA PURÍSSIMA

BON TEMPS A PISTES: Avui les temperatures han sigut fredes de nit i son  temperades de dia, amb vent en calma, ambient sec que afavoreix una bona qualitat de la neu, visibilitat bona i ambient assolellat. Aquest patró de temps es mantindrà fins el diumenge, així que durant tots els dies que resten per aquesta segona meitat del Pont de la Puríssima la meteorologia serà excel·lent per esquiar.

009fd

PISTES AMB MILLORS CONDICIONS A COTES MITGES I ALTES: Aquesta Puríssima tenim neu natural gràcies a les nevades del novembre i neu produïda fruit dels treballs de producció de neu amb la moderna xarxa de què disposa l’estació. A totes les cotes i en tots els eixos bàsics de l’estació hi ha neu pols-produïda que es manté bona pel fressat diari de les màquines trepitjaneus i per l’ambient sec, tan característic de la Cerdanya. Tenim el 100% del desnivell esquiable obert; és a dir es pot esquiar des del cim de la Tosa-2535 m fins a la base de l’estació, en el Pla de Masella-1600 m. Les millors condicions de neu per aquest Pont de la Puríssima les tenim a les cotes mitges i altes amb bona neu, sobretot, per damunt de la cota 2000 m. Per sobre d’aquesta altitud tenim neu en òptimes condicions i hi ha oberts tots els sectors de l’estació que són d’Est a Oest: Dues Estacions, que enllaça amb Alp 2500 que també és obert, La Tosa, Coma Pregona i els Isards.

Les condicions previstes pel pont són:

Desnivell: 100% del desnivell esquiable obert, que amb 935 m de desnivell és dels més importants oberts en tots els Pirineus.

Neu: 15 a 40 cm de neu pols

Remuntadors: 15 oberts, amb 3 cintes (Jardí de Neu, La Cinta, Pastors i Pastorets), amb 4 telecadires: Jumbo Tosa, Masella Jet, Coma Oriola i TGV), amb 5 teleesquís (Debutants de Coma Oriola, Raso, Tosa, Eslàlom i Parc de Neu) i amb 2 telecordes (Telecorda del Pla de Masella i “Freestyle”).

Pistes: 36

Km esquiables. 41 km

Sectors oberts: Isards, la Tosa, Cap del Bosc, Bosc d’Alp, Coma Oriola, Pla de Masella, La Pleta i Coma Pregona.