Dijous, abril 25, 2024
ActualitatMuntanya

COMA PREGONA, EL SECTOR AMB LA MILLOR NEU

A Masella tenim el 90 % de les pistes orientades al nord, de les quals moltes estan a gran altitud. Aquesta bona orientació i l’altitud afavoreixen una bona conservació de la neu. Coma Pregona és el sector de l’estació més afavorit per aquestes bones condicions naturals. De fet, el sector és el més conegut pels esquiadors experts per la qualitat de la neu de les seves pistes, ja que és molt ombrívol i fred durant l’hivern.

La pista Desferracavalls amb l’ambient de neu pols, fred intens i ombra del mes de gener

Aquest sector arrenca al nord del cim de la Tosa, amb un circ d’origen glacial, i forma una depressió profunda tancada a banda i banda per cingles i vessants molt inclinats. El material geològic de la zona és calcari i té unes cingleres a la banda oriental que s’assemblen a les característiques muntanyes de les Dolomites, als Alps italians. Així que les parets, vessants abruptes i el circ de la capçalera del sector donen un caràcter molt alpí al paisatge de Coma Pregona.

Sol, pasiatge alpí i ambient primaveral durant el mes de març en el sector de Coma Pregona

Les pistes del sector són per esquiadors de nivell avançat o expert. Són les pistes vermelles  de Coma Pregona, Camí, Les Gralles i Tartera i les pistes negres de la Pala Directa i la Desferracavalls. Aquesta darrera una pista de doble diamant només per esquiadors molt experts. Si teniu un nivell d’esquí avançat us recomanem que visiteu Coma Pregona ara la primavera i durant les hores centrals del dia, quan el sol ja va molt alt i dóna llum a totes aquestes pistes que durant els mesos d’hivern queden a l’ombra. A més hi trobareu la millor neu de l’estació.