Divendres, març 29, 2024
ActualitatEsdeveniments

DIPLOMA DE MOUNTAIN MEDICINE A MASELLA

Durant aquesta semana s’imparteixen a Masella els mòduls pràctics del Curs Internacional de Socorrisme, Seguretat i Urgències de Muntanya, amb el qual els alumnes obtenen el Diploma Internacional de Medicina de Muntanya.

El curs, dirigit a metges, infermeres, TTS, socorristes i obert també a altres muntanyencs sense formació sanitària, té un mòdul d’estiu i un d’hivern, amb part teòrica i pràctica. És aquesta segona part pràctica del mòdul d’hivvern la que es desenvolupa aquest dijous i divendres a Masella, amb diferents tallers de seguretat i primers auxilis. Es treballa la immovilització i movilització amb material habitual de rescat, ràpel amb un ferit, utilització bàsica de cordes, elaboració d’anclatges, orientació, valoració inmediata de l’accidentat en terrenys de difícil accés, rescat de víctimes d’allaus, tant amb RECCO i ARVA com amb gossos, tècniques de paleig i sondatge… Un ampli ventall de casos pràctics que donaran molt bagatge als professionals que participen en el curs.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pel que fa al professorat hi ha membres de la Comissió Internacional de Socorrs Alpins (CISA-ICAR), dels GRAEs del Bombers de la Generalitat, de les Unitats de Muntanya dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Civil així com també del Peloton de Gendarmes d’Haute Montagne (PGHM), entre d’altres. Entre els formadors de perfil més sanitari destaquen els directors mèdics i assistencials de l’Hospital de Cerdanya, Francina Riu i Enric Subirats, metges especialistes en atenció i rescat de muntanya, membres de l’equip mèdic del Grupo de Rescat de Muntanya de Chamonix, i altres professionals sanitaris amb amplis coneixements del medi i l’assitència en muntanya.

Per a més informació sobre el Diploma i sobre altres cursos i jornades d’assitència podeu consultar la web de Mountain Medicine o el seu twitter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA