Dimarts, març 19, 2024
ActualitatEsdevenimentsMéteoMuntanyaNocturnServeis

EXCEL·LENT BALANÇ DE LA TEMPORADA

El dilluns, dia 1 de maig de 2017 Masella ha posat punt i final de la temporada d’esquí 2016-17 al Sud d’Europa. I és que l’estació de la Cerdanya ha sigut la darrera en tancar les instal·lacions dels Pirineus, així com també d’Espanya.

LA TEMPORADA D’ESQUÍ MÉS LLARGA

Aquest 2016-17 Masella ha obert un total de 159 dies d’esquí, des de l’obertura el dia 24 de novembre de 2016 fins el tancament, el dia 1 de maig de 2017. En aquesta xifra global cal sumar-hi un total de 28 nits d’Esquí Nocturn.  Amb l’obertura durant la segona quinzena de novembre i aquesta data de tancament tant avançada ha permès, una vegada més, oferir la temporada més llarga dels Pirineus.  L’estació sempre prioritza donar el màxim nombre de dies d’esquí amb deferència als seus clients habituals. Les inversions constants amb la xarxa de la neu produïda, els treballs a pistes i, aquest 2016-17, una meteorologia molt favorable ho han fet possible.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aquestes dues imatges estan separades per 159 dies d’esquí,  són del dia 24 de novembre de 2016 i del dia 1 de maig de 2017 respectivament

UNA TEMPORADA MARCADA PER NEVADES REGULARS I ABUNDANTS

Aquesta temporada les nevades han sigut abundants. Les dues estacions de l’any amb més precipitació han sigut la tardor i l’hivern. En canvi l’inici de la primavera, tradicionalment amb molta neu al Pirineu Oriental, les nevades han sigut més escasses. No obstant això, els gruixos de neu importants acumulats durant l’hivern han permès disposar d’una bona reserva de neu a cotes altes i obrir les instal·lacions en condicions òptimes per a la pràctica de l’esquí fins el dia 1 de maig.

Aquesta temporada, des del punt de vista meteorològic, han coincidit les nevades més abundants i regulars durant els mesos amb més afluència d’esquiadors. En aquest sentit la temporada 2016-17 a Masella, així com a la resta del Pirineu Oriental, ha sigut excepcionalment bona.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

EXCEL·LENT AFLUÈNCIA D’ESQUIADORS

La neu abundant i regular durant els mesos clau i la temporada llarga ens permet afirmar que el balanç d’aquest 2016-17 ha sigut excel·lent. Durant els 159 dies d’esquí d’obertura han passat per Masella +400.000 esquiadors. En aquesta xifra excel·lent cal sumar-hi els 30.000 esquiadors que han practicat l’Esquí Nocturn, en el domini esquiable nocturn més importants dels Pirineus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ESDEVENIMENTS DIFERENCIATS

A l’oferta singular de l’Esquí Nocturn de Masella, amb el valor afegit de l’exitós Après-Ski de La Cantina Taittinger & Jaguar-Donnay, l’estació enguany ha apostat fort per esdeveniments esportius molt diferenciats.

Aquesta temporada, a la ja tradicional Salomon Quest Challenge i a les curses Familiar, d’Abonaments de Temporada, nocturnes, socials dels clubs, de calendari de la FCEH etc. Masella ha apostat per organitzar, d’una banda, la Head 12 h de Masella i, de l’altra, pel Trinxat d’Or.

La Head 12 h de Masella és una prova de resistència d’esquí alpí en un descens continu per una pista. La primera edició ha tingut molt bona acollida amb una participació d’esquiadors molts diversos, des d’esquiadors de clubs d’esquí fins a grups d’amics i famílies.  Aquesta prova ha tingut una acceptació excel·lent i Masella, així com la resta d’organitzadors, ja pensen en la segona edició d’aquest esdeveniment.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

El Trinxat d’Or és una prova d’esquí alpí, en diferents modalitats, oberta a esquiadors des de les categories U6 fins a la U16; és a dir per uns participants que formen la pedrera dels futurs campions. Els gairebé 500 participants, vinguts d’arreu dels Pirineus, també fan pensar ja en una segona edició gràcies a la seva bona acceptació.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A més a més,  aquest any la cursa del Cargol de Neu del CANM-Cerdanya, en la seva 24 a edició, s’han lliurat trofeus especials en els quatre guanyadors absoluts de la prova en memòria de Josep M Bosch Aymerich, cofundador de l’estació d’esquí de Masella.

La temporada 2017-18 s’iniciarà el primer dia de novembre que les condicions de la neu ho permetin.