Dimarts, març 19, 2024
ActualitatMéteoMuntanya

METEOROLOGIA EN TEMPS REAL

El coneixement de les dades meteorològiques en temps real és imprescindible per una bona optimització de la xarxa de neu produïda de l’estació. Per aquest motiu tot el domini esquiable disposa de moltes sondes que calculen la temperatura i la humitat de l’aire de totes les pistes que disposen de canons de neu produïda. Amb independència d’aquesta informació, a Masella disposem d’una xarxa de tres estacions meteorològiques situades en les tres cotes més significatives del domini esquiable que permet a tots els usuaris consultar-ne les dades en temps real. Aquestes estacions meteorològiques són:

Estacions del Pla de Masella-1600 m i de Cap del Bosc-2150 m:

Són dues estacions meteorològiques automàtiques de la marca DAVIS Instruments. Incorporen els següents aparells meteorològics: Termòmetre (càlcul de la temperatura), higròmetre (càlcul de la humitat), baròmetre (càlcul de la pressió atmosfèrica), pluviòmetre (càlcul de la precipitació) i l’anemòmetre. Aquest darrer instrument que mesura el vent incorpora el penell, que ens indica la direcció del vent, i les cassoletes que indiquen la velocitat del vent. Les dues estacions les gestiona directament l’estació d’esquí de Masella.

ema_davis

Estació de La Tosa – 2500 m:

És una estació meteorològica, ubicada  a gairebé 2500 m d’altitud i a tocar del cim de la Tosa, el punt més alt del domini esquiable de Masella i d’Alp 2500. Disposa de termòmetre, higròmetre, anemòmetre i radiòmetre. Aquest darrer aparell mesura la radiació solar global. Aquesta estació la gestiona el Servei Meteorològic de Catalunya, organisme que depèn de la Generalitat de Catalunya.

dadessmc

COM CONSULTAR LES DADES METEOROLÒGIQUES DE MASELLA?

Les tres estacions meteorològiques permeten conèixer en temps real la temperatura a diferents cotes del domini esquiable de Masella i d’altres dades meteorològiques. La web www.masella.com i l’App de Skitude de Masella són les eines per consultar la dades de  les tres estacions meteorològiques de Masella.

dadesweb

Web de l’estació www.masella.com

dadesapp

App de Masella-Skitude

Descarrega-te-la clicant AQUÍ si tens mòbil Android

Descarrega-te-la clicant AQUÍ si tens mòbil iPHONE