Dimarts, març 19, 2024
ActualitatMéteoMuntanya

PRODUCCIÓ DE NEU EFICIENT

Any rere any a Masella invertim en neu produïda, el bé més preuat de qualsevol estació d’esquí. Aquesta nova temporada no ha sigut l’excepció. La inversió amb neu produïda d’aquest 2016-17 es resumeix  amb aquests tres punts:

  1. Ampliació del número de pistes amb neu produïda. Innivació de les pistes la Tosa Vermella (Sector de la Tosa), Estadi i Masovera (Sector de Coma Oriola) i Jardí de Neu (Sector Pla de Masella).
  1. Millores a la xarxa de neu produïda amb instal·lació de canons d’última generació amb el doble objectiu d’estalviar energia i de millorar la producció. Actualment a Masella hi ha 558 canons que inniven 49 km de pistes que cobreixen el 100% del desnivell esquiable, el 100% dels sectors i el 100% dels remuntadors.
  1. Optimització i ampliació de les sales de màquines de la xarxa de neu produïda per innivar més pistes amb menys temps.

002

Estadi Inferior aquest passat diumenge, 27 de desembre. (Jordi NB)

Aquestes prioritats inversores, aquest inici de temporada, s’ha notat més que mai. Avui fa una setmana, el dimecres 23, Masella era un prat de vaques i les temperatures eren positives a totes les cotes. I, al cap de 12 hores, ja es podia esquiar gràcies a una nevada moderada. Però, sobretot, a la moderna xarxa de neu produïda que optimitzà al màxim del descens brusc de les temperatures i innivà amb molt poc temps els eixos bàsics de l’estació. Amb els treballs que fem dia rere dia, gràcies aquesta moderna xarxa de neu, cada dia obrim més pistes a l’estació. Avui, per exemple, hem obert les pistes vermells de Coma Pregona i el Camí a la cara nord de la Tosa.