Dijous, abril 18, 2024
ActualitatMéteoMuntanya

COM VESTIR-SE PER COMBATRE EL FRED?

Per la pràctica dels esports de neu cal abrigar-se per combatre el fred, en especial a l’hivern. És important escollir una vestimenta que mantingui el cos sec, que no cali la humitat i a la vegada que permeti combatre les baixes temperatures. Els experts recomanen vestir per capes, amb teixits tècnics que protegeixin al màxim.

001

VESTIR PER CAPES

Primera capa: És la capa interior en contacte directe amb la pell. En general s’utilitza roba tèrmica, composta de fibres sintètiques i llanes de nova generació. Consten de samarretes, malles, guants tèrmics i tapaboques pel coll.

Segona capa: És una capa d’abric i que té per missió retenir la calor que genera el mateix cos. Entres les robes de la segona capa hi ha folres polars, malles gruixudes, “soft shell”, barrets, etc.

Tercera capa: És la capa externa i té per missió evitar la humitat exterior, tallar el vent i que sigui transpirable. Entre aquestes robes hi ha jaquetes i pantalons amb membrana impermeable i transpirable, caputxes, casc i guants impermeables.

003

PROTECCIÓ OCULAR

Finalment, en dies de fred cal una bona protecció ocular. Són especialment pràctiques les ulleres de pantalla o de tempesta. Són ullereres d’un únic ocular, subjectades per una cinta elàstica i van especialment bé en dies de vent, boira o nevada.