Dimarts, març 19, 2024
ActualitatCompeticióCursesEsdeveniments

XXV CARGOL DE NEU: 17/03/2018

El Cargol de Neu, la pionera cursa d’esquí alpí infantil, celebra el seu 25è aniversari a Masella. Es tracta d’una llegendària cursa en infantil de nens i nenes d’entre 8 i 12 anys amb més alt nivell de participants, que organitza el club d’esquí CANM-Cerdanya. En aquesta edició la pionera competició d’esquí alpí en alevins celebra el seu 25è aniversari i el seu 2on particular homenatge a Josep Maria Bosch Aymerich, co-fundador de l’estació d’equí Masella.

Més de 300 nens i nenes procedents de clubs del Pirineu català, andorrà i també de la resta d’Espanya es donaran cita a partir de les 9:30h a la Davallada, una pista vermella homologada per la FIS ubicada entre boscos i amb final al Pla de Masella. Aquest serà l’escenari on nens i nenes en la categoria U10 i U12  disputaran un Eslàlom Gegant a una mànega i en un traçat amb sortida a 1.935 metres d’altura i arribada a 1.735 metres sobre el nivell del mar, amb un desnivell de 200 metres.

El Cargol del Neu, que compleix 25 anys, destaca per ser la primera competició d’alevins d’Espanya. Una iniciativa impulsada pel Club CANM-Cerdanya que s’ha convertit en tot un referent de l’esquí alpí per ser la desfilada prèvia dels corredors que posteriorment conformaran l’elit de l’esquí català i nacional.

Des de la seva primera edició a la temporada 93-94, el Club CANM-Cerdanya ha reunit a més de 5.000 corredors d’entre 10 i 12 anys. La cursa, tot i el rigor tècnic i la professionalitat amb què es treballa, té un caràcter plenament festiu i esdevé una referència per als clubs, corredors, amics i famílies dels més petits de l’esquí alpí de competició a Catalunya.