Dijous, abril 18, 2024
Actualitat

ESTACIÓ TANCADA – BALANÇ D’UNA EXCEL·LENT TEMPORADA

Aquest 2021-22 hem tornat a oferir la temporada més llarga dels Pirineus, obrint els primers i tancant entre els darrers dels Pirineus. I ara és el moment de fer balanç d’aquesta excel·lent temporada i recordar com ha evolucionat.

EVOLUCIÓ D’UNA TEMPORADA EXCEL·LENT

La neu natural ha sigut regular des de l’inici de la temporada fins vigília de Nadal. Això s’ha traduït amb unes condicions molt bones a pistes durant el Pont de la Puríssima i durant les festes de Nadal. L’obertura primerenca, amb molt bon estat de pistes des del primer dia gràcies a les llevantades de novembre i, sobretot, les ganes d’esquiar després de dos anys de pandèmia s’ha traduït amb un dels millors ponts de la Puríssima de la història, amb jornades de més de 8.000 esquiadors/dia. El bon temps de Nadal i la bona neu a pistes també ha fet que aquestes festes l’estació hagi sigut molt concorreguda, especialment entre Sant Esteve i Cap d’Any.

Els mesos d’hivern han sigut secs, si bé la manca de neu natural ha estat compensada amb els treballs de la moderna xarxa de neu produïda de Masella. El gener i el febrer la combinació de bon temps continuat, ideal per l’esquí, amb la neu garantida han fet que l’afluència fos molt alta durant els dos mesos centrals de la temporada. El calendari de l’Esqui Nocturn s’ha ofert amb la totalitat de les nits previstes, gràcies al bon temps i ha fet que l’experiència pels esquiadors fos totalment satisfactòria.

El mes de març ha sigut de nevades setmanals i regulars. La contrapartida és que el menor número de dies de sol i el calendari més avançat de la temporada, ha fet que l’afluència d’esquiadors fos inferior. El mes d’abril no ha nevat tant com el març. La Setmana Santa ha sigut òptima, bo i que enguany ha caigut avançada en el calendari. Aquesta primavera, malgrat un major nombre de dies de mal temps, s’han gaudit de jornades memorables d’esquí, amb bons gruixos de neu nova i sol just després de les nevades.

I aquest darrer cap de setmana d’abril ha sigut de meteorologia desigual, encara amb nevades el dia de Sant Jordi, però amb sol el darrer dia de la temporada. L’ambient assolellat, malgrat la temperatura baixa del diumenge, no ha restat que molts esquiadors fessin els darrers viratges de la temporada amb banyador, forma d’acomiadar-se dels esquís que ja va essent tradicional a la nostra estació.

AFLUÈNCIA, CURSES I ESDEVENIMENTS A NIVELLS DE PREPANDÈMIA

L’excel·lent afluència de públic, amb més de 400.000 esquiadors durant els 5 mesos de temporada, i el restabliment de curses i festes concorregudes, com les de Flaixbac coorganitzades amb Stern Motor, ha fet que enguany els esquiadors recuperessin la il·lusió per l’esquí amb una resposta molt positiva amb nivells de prepandèmia.  Masella ha tornat a oferir la temporada d’esquí més llarga dels Pirineus en resposta a les ganes d’esquiar, sobretot, dels titulars d’abonament de temporada.

LA TEMPORADA EN XIFRES

Data d’obertura: 26 de novembre de 2021.

Data de tancament: 24 d’abril de 2022.

Dies d’obertura: 150 dies, és a dir durant 5 mesos ininterromputs.

Nits d’Esquí Nocturn: 23 nits.

Dies d’obertura amb tot el desnivell esquiable: 100% del desnivell esquiable obert, del cim de la Tosa-2535 m fins el Pla de Masella-1600 m, durant tots els 150 dies d’obertura.

Temperatura més baixa: -15´5ºC el dia 3 d’abril de 2022, a l’estació meteorològica de la Tosa, a la cota 2478 m.

Número d’esquiadors: +400.000 esquiadors.

Connexió Alp 2500, que enllaça La Molina + Masella: Oberta tota la temporada

Aquests resultats són bons per Masella i, també, per la Cerdanya i és que l’impacte del territori de les destinacions de neu es tradueixen en generació de llocs de treball directes, indirectes i induïts i amb generació d’activitat econòmica que, en el nostre cas, incideix a la comarca. A partir d’ara a Masella treballem per oferir-vos una temporada 2022-23 millor. I ja anunciem que obrirem el primer dia de novembre que les condicions de la neu ho permetin.

Podeu consultar més fotografies, que resumeixen la temporada, clicant AQUÍ