martes, marzo 19, 2024
ActualitatMeteo

NEU A LA VISTA

Els bons esquiadors sabeu bé que a l’entorn del 19 de març acostuma a fer una de les nevades més significatives de la temporada, la famosa nevada de Sant Josep. Enguany, si la previsió meteorològica no falla, la nevada de Sant Josep ja és a punt d’arribar. De fet, ja fa dies que neva feblement i ara, segons pronostica el Servei Meteorològic de Catalunya, arribarà una nevada generalitzada a tot el Pirineu Català, però que afectarà sobretot a la zona més oriental, sector en el qual hi ha l’estació d’esquí de Masella.

2016_03_15-PladeMasella

Nevada del dimarts, 15 de març, al Pla de Masella-1600 m

 

La previsió anuncia que la nevada serà significativa a partir d’avui dimecres, a la tarda-vespre, i serà especialment persistent durant la nit i la matinada següent. La cota de neu es situarà en un primer moment als 1000 m d’altitud, però a la matinada baixarà fins als 600 m; és a dir que la nevada podrà cobrir els pobles més baixos de la comarca de la Cerdanya. Amb tot, si es compleixen  els pronòstics, tindrem una darrera setmana hivernal a les portes de la primavera i es que aquesta segona quinzena de març ja canviem d’estació de l’any.

Previsio

Font: SMC – Previsió meteorològica pels dies 16 i 17 de març a Masella

Amb aquestes previsions tindrem un dels millors caps de setmana amb més bona neu de la temporada, ja que després del pas d’aquest despressió que deixarà nevades al Pirineu es preveu bon temps per dissabte i diumenge, cap de setmana a les portes de la Setmana Santa.