Dimarts, març 19, 2024
ActualitatMuntanya

BALANÇ D’UNA TEMPORADA EXCEPCIONAL

Aquest dimarts, dia 1 de maig, Masella ha tancat la temporada 2017-18 d’esquí als Pirineus. I és que l’estació de la Cerdanya ha sigut la darrera en tancar les seves instal·lacions de tota la serralada pirinenca.

La temporada 2017-18, en què l’estació ha celebrat els seus 50 anys, ha sigut excepcionalment bona. Les nevades abundants i, sobretot, una afluència d’esquiadors rècord ens permet qualificar la temporada d’històrica. La neu abundant i la moderna xarxa de neu produïda, una temporada més, ens ha permès oferir la temporada d’esquí més llarga dels Pirineus.

UNA TEMPORADA MARCADA PER NEVADES MOLT ABUNDANTS

La temporada va començar molt aviat, el 10 de novembre, gràcies als freds primerencs de la tardor. Aquestes baixes temperatures van permetre treure el màxim rendiment de la moderna xarxa de neu optimitzant al màxim les primeres finestres de fred per innivar les pistes. Amb el canvi de l’any la inèrcia de la sequera de precipitacions dels darrers mesos es va acabar. De fet, el gener i especialment el febrer, el març i l’abril han sigut mesos de nevades abundants a tot el Pirineu. En el cas de Masella les nevades de l’hivern han estat per sobre de la mitjana climàtica. I, en particular, hi hagut molts episodis de neu molt destacats:

5 de febrer: > 1 m en 24 h al Pla de Masella-1600 m (excepcional per la intensitat)

11 d’abril: >1 m en 72 h a la Tosa-2535 m

Els gruixos importants acumulats durant tota la temporada ens han permès arribar a 1 de maig amb bones condicions. De fet, a les cotes altes encara hi ha congestes amb més de 2 metres de gruix, que són una bona reserva d’aigua per l’estiu. I, a més, s’ha arribat fins a final de temporada poden salvar els 935 m de desnivell poden esquiar fins a la base de l’estació, a la cota 1600 m.

AFLUÈNCIA D’ESQUIADORS HISTÒRICA

Més de 500.000 esquiadors han gaudit de la temporada a Masella. És la xifra d’afluència més important dels 50 anys de l’estació. Aquesta xifra inclou els 28.000 esquiadors que han gaudit de l’Esquí Nocturn, una oferta ara ja més que consolidada i en la que s’ha pogut esquiar tots els dijous, dissabtes i alguns festius des de desembre fins el març.

Aquest resultat excel·lent representa un increment del 18% en relació a la temporada 2016-17, que ja va ser molt bona. I un increment del 46% en relació a la temporada 2015-16 en què la neu natural no va ser tan generosa. La 2a temporada, dels 50 anys de Masella, amb més afluència va ser la 2008-09, amb 437.000 esquiadors.

La gran afluència d’enguany és fruit de les constants inversions per oferir la millor experiència d’esquí: amb millores a les instal·lacions per garantir la neu, amb una moderna xarxa de remuntadors, amb un esforç notable per oferir els millors serveis a peu de pista i amb una oferta de productes comercials ben diversificats per adaptar-se al màxim nombre de col·lectius. I, indubtablement, la gran afluència de la temporada també es beneficiaria de la neu abundant al llarg de tota la temporada. Des de Masella som molt conscients de l’efecte crida que tenen els hiverns marcats pel fred i la neu abundant que es tradueixen sempre amb molts esquiadors a pistes.

LA TEMPORADA D’ESQUÍ MÉS LLARGA

El dia d’inici de la temporada va ser el 10 de novembre de 2017, d’aquesta manera Masella va ser la primera estació en obrir de tota la Península Ibèrica i els Pirineus. La data de tancament ha sigut el dimarts, dia 1 de maig de 2018, d’aquesta manera Masella ha sigut la darrera estació en tancar de tots els Pirineus. La temporada ha tingut un total de 173 dies d’esquí ininterromputs, amb una llargada notable només superada per la temporada 2008-09 amb 184 dies d’esquí.

ESDEVENIMENT DIFERENCIAL

Aquest any hem celebrat múltiples curses i esdeveniments, tal i com venim oferint les darreres temporades. El dia 3 de febrer vam fer un esdeveniment molt diferenciat amb la celebració dels 50 anys de Masella. Una baixada de torxes multitudinària amb 3000 participants, música en directe i un espectacular castell de focs artificials van posar la nota diferencial d’una temporada històrica.

LA TEMPORADA EN XIFRES

Número d’esquiadors: +500.000 (representa un increment del 18% en relació a la temporada 2016-17). Inclou els 28.000 esquiadors que han practicat l’Esquí Nocturn.

Data d’obertura: 10 de novembre de 2017

Data de tancament: 1 de maig de 2018

Número de dies d’esquí: 173, és a dir gairebé 6 mesos.

Número de nits d’Esquí Nocturn: 26