Dimarts, març 19, 2024
Gent de Masella

ENTREVISTA JORDI VENTURA, BOTIGA XTOT MASELLA

Segur que alguna vegada haureu entrat a la seva botiga i ell mateix és qui us ha estat atenent. O potser l’haureu vist per pistes provant uns esquís o algun altre material. L’entrevista es va realitzar el 30 de novembre a l’altell de l’SkiBar de Masella. ¿I perquè en aquest bar? Llegiu l’entrevista i entendreu el perquè….

  • Jordi, explica’ns com i quan va ser el teu primer contacte amb Masella?
    Vaig començar a esquiar amb 11 o 12 anys amb el Club Esquí Granollers. Recordo que pujàvem a esquiar amb autocar amb els meus amics a La Molina fins que anys després també s’organitzava un bus per venir a Masella. Quan vaig fer els 18 anys i vaig treure’m el carnet de conduir i cotxe el primer que vaig fer va ser venir a esquiar a Masella.

 

  • I a esquiar amb el Club de Granollers va ser cosa dels teus pares? Ja eren esquiadors?
    No, els meus pares no han esquiat mai ni vénen del món de la neu. De fet va ser per un tema d’amistat, perquè els meus millors amics esquiaven amb el club cada dissabte i jo també m’hi vaig voler apuntar.

 

  • I amb 18 anys ja vas decidir pel teu compte venir a Masella…
    Sí, correcte, un cop era jo qui decidia ja vaig tenir clar de venir a Masella, perquè m’agradava molt el seu entorn i perquè a mi i els meus amics ens agradava molt venir aquí

 

  • Actualment a Masella hi tens un negoci propi, la botiga Pertot Masella. Com va anar que passessis de ser client de l’estació a ser un emprenedor amb negoci al peu de pistes?
    Bé, és una història una mica llarga. Quan vaig acabar els estudis i carrera d’enginyeria industrial, a Barcelona, em vaig quedar un parell d’anys a treballar per allà. En un moment donat vaig tenir la necessitat de tornar a connectar-me amb la neu i l’esquí. Aleshores vaig decidir venir a fer tota una temporada a Masella esquiant en dies laborables i a la vegada treballant a l’SkiBar de cambrer els caps de setmana per assegurar-me uns ingressos.
    A la temporada següent em van agafar per treballar a la botiga-lloguer d’aquí al costat. En aquesta mateixa botiga van obrir una altra botiga, l’Ski&Snow, en la qual em van posar a mi d’encarregat des del primer dia. Dos anys més tard vam arribar a un tracte i al final em vaig quedar definitivament la botiga, amb el meu amic Joan Esquirol com a soci, i canviant-li el nom. A dia d’avui és el Pertot Masella. Actualment també tenim una botiga a Puigcerdà i un taller de manteniment i reparació força més gran, amb maquinària darrera generació, situat al polígon industrial Sant Marc.

 

  • Qui són els teus clients habituals de la botiga?
    Intentem oferir producte i servei per a tota mena de públic. Tenim molt producte especialitzat en l’àmbit de competició i clubs que entrenen a Masella. Això fa que molts dels membres d’aquests clubs o clients habituals de Masella siguin també clients del Pertot Masella. Però també tenim molt de client ocasional, que potser s’ha deixat els guants, les ulleres, el casc… o que necessita llogar material per esquiar.

” Va caure una nevada de 50 cm que va impedir esquiar a la part alta però recordo baixar per tots els racons possibles entre boscos.

Vam quedar exhausts, no vam ni dinar. Encara en guardo les fotos.”.

 

  • Hi ha algun producte exclusiu al Xtot Masella quant a marques o serveis?
    La botiga està segmentada en tres àmbits o especialitats. La botiga de material, el lloguer de material i el taller de reparació.
    Pel que fa a botiga tenim marques com Rossignol, Dynastar, Fischer, Vist, Lange, Leki… Material de competició i material d’alta gamma i  mitjana, en el conjunt de totes les marques totes. I de lloguer tenim material de totes les edats i gammes i sempre material d’esquí-test, per tal que el client pugui provar el material abans de comprar-lo.

 

  • Qui seria la teva competència?
    A escala de competició penso que bàsicament som dues botigues a la Cerdanya que donem aquest servei i producte.
    Quant a material dur, botes i esquís, penso que la gran competència és la botiga online que pots trobar a internet. Amb aquests no hi podem competir per preu, però sí en servei. Per això oferim assessorament tècnic i professional, així com serveis tipus bootfiting, plantilles a mida,…

 

  • I quan trobes temps per anar a esquiar?
    M’hi escapo entre setmana perquè els dies festius o caps de setmana és impossible, és quan tenim el gran volum de feina i vendes, així que aprofito entre setmana, entre tres i quatre dies per escapar-me un parell d’hores, a vegades per lleure, a vegades per feina, ja sigui per acompanyar un client, per testejar algun producte o per altres motius.

 

  • Què té Masella que la fa única?
    Jo crec que el seu entorn, i quan parlo d’entorn em refereixo al seu bosc, perquè no hi ha gaires estacions que tinguin tanta pista entre boscos al Pirineu. A més té una neu que s’hi conserva molt bé a la part baixa. A part, les pistes altes tenen magnífiques panoràmiques i caldria afegir-hi que la neu es treballa molt bé per part dels seus maquinistes.

 

  • Quina terrassa ens recomanes de Masella per aturar-nos-hi a prendre alguna cosa?
    Per a mi Cap de Bosc, ja que és una terrassa molt solejada amb forma de mirador cap a sud, cap a les pistes de la Tosa. Ideal per descansar, però també m’agrada molt la de Coma Oriola.

 

  • Quin lloc ens recomanes per fer-nos una bona selfie, ara que s’han posat tan de moda?
    Penso que en primer lloc he de senyalar cap a dalt de tot a la Tosa. I recomanaria caminar una miqueta i escapar-se un moment fins a dalt de tot, a les antenes, ja que les panoràmiques són úniques i és un lloc molt emblemàtic de la muntanya. Però també destacaria les canals de coma pregona, desferracavalls i les de Mitja lluna i l’Embut. Fer-se una foto allà quan està tot ben nevat penso que és molt recomanable per a una selfie.

 

  • Un record molt especial que tinguis d’alguna esquiada per Masella?
    En tinc molts, però si només n’he d’esmentar un… el primer dia que vaig pujar a esquiar amb els meus amics una setmana després de treure’m el carnet de conduir. Va caure una nevada de 50 cm que va impedir esquiar a la part alta però recordo baixar per tots els racons possibles entre boscos. Vam quedar exhausts, no vam ni dinar. Encara en guardo les fotos.

 

  • Per algú que no hagi esquiat mai a Masella, què els diries perquè s’animin a visitar l’estació?Hi trobaran una estació familiar en ambient i molt variada quant a pistes, apta per a esquiadors exigents i debutants o de nivell mitjà a l’hora, i amb una de les millors neus del Pirineu gràcies a la seva orientació. Masella és una estació que per als qui no la coneixen necessitaran dies per acabar-se-la!