Divendres, març 29, 2024
Actualitat

LES 5 MILLORS PISTES PER CARVEJAR

No hi ha esquiador amb certa tècnica d’alpí a qui no li agradi sentir als seus peus el plaer de conduir a la perfecció els esquís sobre la neu. I no només la sensació de conduir-los just quan fem un gir ample, sinó també de percebre com gràcies a la nostra pròpia tècnica, al bon estat de la neu, i al pendent de la pista, hi podem mantenir la velocitat amb control total. Quina gran sensació, oi?

Però hi ha més coses. Quan som nosaltres els qui controlem el gir i la velocitat amb la qual conduïm l’esquí, també podrem inclinar-nos de tal manera sobre el costat interior del gir, que acabarem aconseguint unes de les millors sensacions que podem obtenir: inclinar-nos fins al punt de tocar la neu amb l’empunyadura del bastó. Increïble, oi?

Doncs bé, hi ha un seguit de pistes a Masella en les quals, per amplada i per pendent, aquestes sensacions sempre ens resultaran una mica més factibles d’assolir. Són pistes que ben bé podríem definir-les com traçats ideals per anar-hi a carvejar. I quines són?

Doncs aquí les teniu: són Enamorats, La Familiar, Coma Pregona, Isards i Clariana. Ara bé, algunes no ho són en tota la seva llargada, sinó especialment en alguns trams, que tot seguit us expliquem.

1 Enamorats

Una pista a la qual li podem donar la categoria de traçat clàssic. Antigament, se l’havia anomenat la pista Número 2 de Masella. Orientada a nord i tota ella entre bosc. Pista amb una amplada mitjana de 50 metres i que compta amb instal·lació de neu produïda i d’enllumenat per a l’esquí nocturn.

El tram més indicat és el final, just on hi ha la bifurcació per a l’entrada a la pista Esquirols. El nostre consell: gaudiu-la a les primeres hores del matí, amb la fresa (les ruffles) pendents d’estrenar.

2. La Familiar

Pista blava que s’inicia al canvi de vessant entre els sectors de la Pleta i La Pia, a l’arribada del telecadira TGV. Té un traçat ben curiós, i és que primer ens orienta a llevant, en el seu tram més inicial, per finalment acabar el traçat del tot orientat a ponent, cap el Pla de Masella.

El millor tram per carvejar és just quan comença la progressió cap a nord, coincidint amb la intersecció de la pista La Mola i fins a trobar l’enllaç o bifurcació del telecadira i pista de La Pia. Amplada mitjana de 50 metres, traçada entre bosc i amb instal·lació de neu produïda.

3 • Tram final Coma Pregona

Tot i tractar-se d’una pista vermella i, per tant, amb un pendent que es correspon a aquesta dificultat, el tram final d’aquesta pista és un bon espai per a fer girs amples i clavar cantell. Això sí, haurem d’accedir al seu terç final, quan la pista guanya amplada i el pendent es va suavitzant.

Aquest tram se situa a la sortida del punt més estret del “congost” rocallós de Coma Pregona i que coincideix, més o menys, amb la cota de creixement del bosc, quan apareixen els primers pins. Amplada mitjana de 50 metres i amb instal·lació de neu produïda.

4 • Tram final pista Isards

Un cas gairebé idèntic a l’anterior. Per gaudir del tram més apropiat als girs amples haurem d’accedir al seu terç final, quan la pista guanya molta amplada i a la vegada el pendent es va suavitzant. Una bona referència de l’inici d’aquest tram és entre l’enllaç a la pista Freeride, una petita variant de la pista Isards que trobem més o menys a la línia de creixement del bosc, o bé uns pocs metres abans de trobar l’entrada a la pista Cometa.

5 • Clariana

Pista blava entre bosc del sector central de Masella. Compta amb instal·lació de neu produïda. Potser de les 5 sigui la més estreta, però així i tot amb una amplada mitjana de 40 metres, fet que ens permet prou marge per gaudir-la entre gir i gir sense problemes.

És una pista molt ombrívola, el que garanteix neu de qualitat tota la temporada, en especial durant els mesos hivernals.

Doncs bé, ja teniu les nostres pistes “recomanades” per a la pràctica dels girs amples i el clavat de cantells, tanmateix recordeu que nosaltres hi posem la pista i que vosaltres hi heu de posar la tècnica i el control, tenint ben presents sempre la normativa FIS de l’esquí alpí. Cal ser respectuosos amb els altres usuaris que de la pista que, com nosaltres, també la volen gaudir amb seguretat.

Us animeu a conduir els vostres esquís en aquestes 5 pistes?