Dimecres, maig 8, 2024
Actualitat

MAIG PLUJÓS A MASELLA I AL PIRINEU

Després d’un març i un abril secs, sense nevades significatives a Masella així com tampoc a la resta del Pirineu Català, finalment aquest maig de 2023 ha sigut plujós a tots els Pirineus.

Segons la nota de premsa del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), que pots consultar AQUÍ, aquest maig ha sigut de precipitació irregular a Catalunya, després d’un inici de primavera molt sec. Aquest ens públic, en concret, diu que en els Pirineus  el maig ha sigut plujós al Prepirineu Oriental (Masella) i molt plujós a la Vall d’Aran. En el cas de la Cerdanya, les pluges del maig han fet reverdir i florir prats i pastures de la muntanya i els camps de la vall, a la vegada que ha afavorit que el cabal del riu Segre es recuperés.

D’altra banda, el mes de maig la temperatura, ha estat per sota de la normal a l’estació meteorològica del SMC situada a la Tosa d’Alp -2500 m. En concret, a la Tosa la temperatura ha sigut -1ºC per sota de la mitjana climàtica, segons el SMC.

PER SANT PERE REGALAT, QUARANTA DIES DE PLUJA…

El refrany diu que: “Si plou per Sant Pere Regalat, plou quaranta dies de comptat”, és a dir la dita indica que si plou el 13 de maig (Sant Pere Regalat), hi haurà temps inestable amb precipitacions durant 40 dies més. El passat 13 de maig va ploure a Masella i d’aleshores ençà a plogut gairebé a diari. Si es compleix el refrany, que esperem que així sigui, a la Cerdanya plourà de forma regular fins el solstici d’estiu (21 de juny).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *