Dijous, març 28, 2024
ActualitatEscolaServeis

QUINA ÉS LA MILLOR EDAT PER COMENÇAR A ESQUIAR?

 

Els pares i mares amants de l’esquí es pregunten sovint quin moment és adequat per a que els seus petits/es comencin a esquiar. Com en tot a la vida, res és blanc o negre i no hi ha una edat establerta per a començar a practicar esports de neu.

El més important és recordar que, tinguin l’edat que tinguin, els nens són nens i que l’ideal és que gaudeixin tant del medi com de l’esport i que aprendre a esquiar ha de ser sempre una activitat lúdica i divertida.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A PARTIR DELS 3 ANYS: ANEM AL JARDÍ DE NEU!

Abans dels 3 anys no és recomanable que els nens comencin a esquiar. Físicament no estan preparats i, a més, cal que mica en mica puguin adaptar-se al fred i al medi de muntanya on es desenvolupa l’esport. Als 2 anys pot ser una molt bona idea sortir a jugar amb la neu, fer ninots…

Quan ja han fet els 3 anys poden començar al Jardí de neu, un espai delimitat, amb molt poca pendent, jocs infantils i monitors especialitzats. Allà, els nens començaran a caminar amb els esquís posats, a notar les sensacions de lliscament, a frenar…

ALS 4-6 ANYS: ESQUIEM I JUGUEM!

Els nens i nenes d’aquesta franja d’edat ja són més autònoms, poden sentir-se còmodes en el medi de muntanya (sempre que s’eviti que esquiïn en dies de fred i mal temps), aprenen ràpidament… És una bona edat tant per iniciar-se al Jardí de neu com per començar a esquiar de forma més o menys constant en una escola o un club. És molt important que l’aprenentatge sigui de la mà d’un professor especialitzat i que l’esquí segueixi sent, sense excepció, un joc.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A PARTIR DELS 7-8 ANYS: JA ENTENEM LA TÈCNICA!

Fins als 7 o 8 anys els nens/es aprenen per imitació. Esquien darrere del professor, el copien i així, sense adonar-se’n, incorporen els diferents gestos tècnics. A partir del 7-8 anys, en canvi, els petits esquiadors ja poden començar a entendre les explicacions tècniques senzilles, clares i concises.