Divendres, abril 19, 2024
ActualitatDestacatFormació

LA FUNDACIÓ BOSCH AYMERICH SUBVENCIONA SETMANES BLANQUES ALS ESCOLARS DE CERDANYA

La Fundació Bosch Aymerich (FBA), propietària majoritària de Masella, per segona temporada consecutiva ha signat convenis de col·laboració per la realització de les Setmanes Blanques amb els centres educatius de la comarca de la Cerdanya, a tres anys vista.

Els objectius d’aquests plans d’ajut són potenciar la participació de les escoles de la  Cerdanya  i fomentar  la  pràctica de  l’esquí  entre  tots els  alumnes d’aquests centres. L’acord s’ha signat amb 7 centres docents, que sumen un total de 1500 alumnes i que representen pràcticament la totalitat dels alumnes escolaritzats a la Cerdanya. Amb aquests convenis la FBA ha assumit la totalitat del cost de les setmanes blanques, que inclou els cursets, el transport, el material d’esquí, el forfet i els àpats a les pistes de tots els nens i nenes beneficiaris dels ajuts.

Aquests 1500 alumnes, que ja estan pujant a pistes per fer la setmana blanca de dilluns a divendres, ho fan mantenint els grups bombolla i respectant tots els protocols de l’estació per evitar el contagi de la COVID-19. Tot aquest alumnat prové de les següents poblacions corresponents a diferents centres educatius cerdans: De Puigcerdà (Escola Vedruna, Escola Llums del Nord, Escola Alfons I i Institut Pere Borrell), d’Alp (Escola Bac de Cerdanya), de Prats i Sansor, de Lles de Cerdanya, de Martinet de Cerdanya i de Prullans que estan escolaritzats al ZER Baridà-Batllia i, finalment, de Ger, de Llívia i de Bolvir escolaritzats al ZER Cerdanya.

Promoure les setmanes blanques permet a molts alumnes tenir el primer contacte amb la neu, un sector que de cara el futur podria ser una sortida laboral per a molts d’ells, atès al pes que té el turisme de neu en l’economia de la comarca.