Dijous, març 28, 2024
ActualitatCompeticióCompeticiónEscolaEscuelaServeisSnowboard

50 ANYS DE MASELLA, 50 ANYS DE CLUBS

Els clubs d’esquí i snowboard, amb nens i nenes però també adults apassionats pels esports de neu, són un dels efectius de Masella. Tant els dedicats a la competició i a la tecnificació com els que tenen una base més recreativa, han acompanyat Masella al llarg de la seva història i segueixen sent avui en dia imprescindibles i molt estimats a la nostra estació.

 Si Masella es mereix una felicitació pels 50 anys d’història, més se la mereixen els clubs que han dut a terme la tasca de promoció dels esports de neu i s’han dedicat amb passió i coratge a l’ensenyament de l’esquí i snowboard per als més joves. Entre tots els clubs que esquien a Masella n’hi ha tres d’històrics:

CE Terrassa

El Centre Excursionista de Terrassa, un dels clubs clàssics de muntanya de Catalunya, ja organitzava sortides d’esquí a Vall de Núria i La Molina durant la dècada de 1920. Però no va ser fins els anys cinquanta que es va crear una secció específica d’esquí dins del club.

Ja com a Club Esquí Terrassa van començar a pujar a Masella el mateix any de la inauguració i oficialment van arrencar les activitats el 1971. Cada cap de setmana més 300 persones pujaven amb autocar per participar als cursets d’esquí. Actualment, el CET ha esdevingut un dels clubs de competició de referència de Catalunya i aquesta temporada celebrarà la 79ena Cursa Social de la seva història. Serà a Masella, és clar.

CANMC Club Alpí Núria Masella

Fundat l’any 1932, el CAN (Club Alpí Núria) passava als anys seixanta una mala dècada i Antoni Puig, recent escollit president, va decidir que per remuntar el club s’havien de fer canvis, con per exemple buscar unes noves pistes d’esquí per a fer-hi les activitats.

La recent estrenada Masella va ser l’escollida i la temporada 1969-1970 ja van començar a esquiar a l’estació. Els resultats van ser molt positius i el club, que a partir de llavors va passar a anomenar-se CANM (Club Alpí-Núria-Masella), va passar en poc temps dels 800 socis als prop de 1500.

Els resultats esportius també van arribar ben aviat i durant els anys setanta, gràcies en part als bons entrenaments que podien fer a l’habilitat estadi de La Tosa, el club va despuntar en les competicions. Amb la planta superior del l’Alp Hotel reservada per a ells, cada cap de setmana una vuitantena de nois i noies vivien a Masella una expèriencia social i esportiva completa.

Mig segle després el CANM-C segueix sent el club més gran de Masella en número de socis i un dels més destacats de Catalunya i Espanya a nivell de competició alpina.

Masella Team

El club Masella Team es va fundar l’any 2003 com a resposta a una demanda creixent dels clients amb abonament de temporada de l’estació, que trobaven a faltar un club esportiu entre els múltiples serveis que Masella oferia als esquiadors i snowboarders. Així es va crear aquest club sense ànim de lucre que ha tingut des dels seus inicis la intenció de formar esportistes des de la vessant més lúdica i tècnica, deixant la competició per a clubs més especialitzats en aquesta dimensió dels esports blancs.

Des de llavors el Masella Team, sota la direcció tècnica de l’Escola d’Esquí de Masella,  ha format milers de nens i nenes de 5 a 18 anys tant en esquí com en snowboard i ha suposat un pas més en la voluntat de l’estació de donar un servei de 360º als seus clients.

 

 

A banda d’aquests tres clubs històrics en trobem molts d’altres que s’han anat adherint a Masella durant les darreres dècades. A tots ells, tant els més antics com els més nous, volem agrair-los des de l’estació la gran tasca que duen a terme i volem animar-los a seguir durant, si més no, 50 anys més! 😉