Dijous, març 28, 2024
Actualitat

CONDICIONS I CONSELLS – SETMANA SANTA 2022

CONDICIONS DE LA SETMANA SANTA

Aquests dies de Setmana Santa tenim previst obrir, amb les següents condicions:

6 remuntadors

100% del desnivell esquiable obert

Gruixos de 20 a 75 cm de neu primavera

23 pistes

29 km esquiables oberts

CONSELLS PER AQUESTA SETMANA SANTA

Ha arribat la Setmana Santa i amb ella l’ambient primavera. Les temperatures són agradables i les hores de llum van guanyant minuts a les nocturnes. La neu se’n ressent. A alguns aficionats pujar a esquiar ja no els sedueix tant com a l’inici de la temporada. Aquí, però, us donem 5 consells i 5 bones raons per continuar fruint de la neu i l’entorn natural de Masella aquesta Setmana Santa.

Cinc consells per continuar xalant de la neu a la primavera.

1 Començar d’hora i per les pistes baixes.

Us recomanem començar a esquiar ben d’hora i fer-ho a pistes de cota baixa per l’eix que formen Les Fustes, Central i Enamorats.

2 • Esquiar per pistes altes a partir del migdia

A mesura que avanci el dia haureu d’anar a fer les vostres baixades per pistes situades en cotes altes, especialment a partir de les 11 o les 12 del migdia. Serà el moment de visitar Dues Estacions i La Corda o pistes com Coma Pregona i Tosa Vermella.

A partir de la una de la tarda llisqueu per les pistes que hagin estat menys freqüentades i d’orientació nord-oest. Si sou dels que els agrada amortitzar el forfet i no voleu deixar d’esquiar fins a les 3 de la tarda, procureu lliscar en cotes altes i eviteu el centre de la pista. Isards i Coma Oriola es mantindran en condicions millors fins a l’hora del tancament d’instal·lacions.

3 • Bronze amb protecció.

En aquesta època de l’any quan estem a pistes ens convé protegir-nos amb molta més cura que no pas al mes de desembre o gener. Recordeu posar-vos crema protectora pel sol.

4 • Protegiu els ulls del sol de primavera.

El sol a la primavera és ara més perillós per als nostres ulls. Primer perquè la seva incidència de raigs UV és ara més perpendicular que no pas al desembre o gener, i, en segon lloc, perquè el dia guanya hores de sol i els nostres ulls hi estan més exposats. Cal protegir els ulls amb ulleres de protecció nivell número 4. Si teniu dubtes consulteu quin tipus de protecció amb el vostre especialista de confiança.

5 • Moderar la velocitat sobre la neu transformada

A la primavera és inevitable que arribi un moment de la tarda en el qual la neu s’ha transformat per complet. Hi ha qui l’anomena neu granissada i és aquesta situació quan haurem d’evitar lliscar-hi a alta velocitat. Hi podem quedar frenats en sec i patir una lesió.

I finalment, cinc bones raons per continuar gaudint de la neu de Masella a la primavera.

1 • Esdeveniments.

Si tens abonament de temporada, en qualsevol modalitat, et pots inscriure a la XVIII Cursa d’Abonaments de Temporada. Per inscriure’t clica AQUÍ. I el mateix dissabte, de 12 a 17 h, tenim festa après-ski, amb DJ, en el Möod Masella, a la zona del Pla de Masella.

 2 • Dies alegres que conviden a tot.

Esquiar en aquesta època és fer-ho en unes condicions de lluminositat especial que ho fa molt agradable. Tots ens sentim més alegres i predisposats, així que potser és el moment propici per a iniciar-nos en aquella modalitat que tenim pendent. Quina no heu provat mai? Telemarc, surf de neu o l’alpí? Ha arribat el moment de contactar amb l’escola d’esquí de Masella i reservar la vostra nova experiència.

3 • Esquí més còmode.

Com que les temperatures han pujat esquiem amb menys roba i això ens permet un esquí més còmode, més alliberat de pes i de moviments. Als esquiadors més petits de la casa aquesta possibilitat, la d’anar més lleugers de roba, els agrada especialment.

4 • Moment per gaudir de la gastronomia

Amb l’arribada de la primavera sembla que també arribi el moment de passar més estones a les terrasses dels diferents punts gastronòmics que ofereix Masella. Què us sembla esmorzar a Cap de Bosc, fer el vermut a Coma Oriola i finalment acabar dinant al Pla de Masella? Ordre invertit? Cap problema, totes les opcions són possibles a cadascun dels establiments esmentats.

5 • Contribuïm a mantenir uns llocs de treball.

Amb la nostra presència a pistes ajudem a mantenir obertes unes instal·lacions que necessiten uns treballadors i tot un entorn d’establiments que viuen de la neu. Esquiar a Masella a la primavera també és una forma de contribuir al bon funcionament de l’economia de la Cerdanya.