Dimarts, març 19, 2024
ActualitatDestacat

LA GENERALITAT DE CATALUNYA SUBVENCIONA LA XARXA DE LA NEU I EL FORFET DIGITAL

Aquesta temporada 2020-2021 la Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Territori i Sostenibilitat, ha subvencionat les millores a la xarxa de la neu de l’estació, així com també la digitalització del forfet, amb el nou sistema d’accés als remuntadors. L’administració ens ha atorgat aquesta subvenció (Resolució TES/2767/2020, de 30 d’octubre) en tant que les estacions d’esquí alpí i de muntanya som motor econòmic de les comarques de muntanya, generant riquesa i llocs de treball en el territori.

 

LES MILLORES DE LA XARXA DE LA NEU

Part de la subvenció s’ha destinat a millorar la xarxa de la neu produïda. En concret, les inversions realitzades ens permeten optimitzar les finestres de fred per produir més neu en menys temps i així estalviar energia. A la vegada que són millores que permeten ser més eficients energèticament amb el sistema de producció de neu, que és clau en l’adaptació al canvi climàtic. Les accions han passat per substituir canons de neu antics i reforçar els existents, en els eixos bàsics de l’estació (Sectors de Pla de Masella, Bosc d’Alp i Coma Oriola), amb canons d’última generació. I, també, s’han realitzat millores generals a tot el sistema de la xarxa de neu per tal de garantir-la en qualitat i quantitat durant tota la temporada.

NOU SISTEMA D’ACCÉS ALS REMUNTADORS AMB FORFETS DIGITALS

L’altra part de la subvenció ha servit per implementar el nou sistema d’accés als remuntadors, amb forfets mans lliure. El sistema permet accedir a la xarxa de remuntadors de Masella amb els nous forfets digitals, que porten incorporat un xip amb tecnologia RFID, que amb la funció sense contacte obren els torns d’accés a cada remuntador. D’aquesta manera desapareixen els antics forfets d’adhesiu i es substitueixen pels nous forfets (forfets i abonaments en qualsevol modalitat) que ofereix molts avantatges i prestacions. Els avantatges d’aquest sistema es que permet la venda dels forfets online, a través de la botiga virtual del web www.masella.com, permet una promoció i comercialització conjunta amb les estacions de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya  i permet millorar l’experiència a l’esquiador.