PANORÀMIQUES DE LA TOSA

El cim Tosa és la muntanya més alta de Masella i té unes vistes panoràmiques d’excepció. Si us situeu en el vèrtex geodèsic del cim, punt més enlairat a 2537 m d’altitud, podreu gaudir d’un panorama a 360º magnífic. Des del cim es veuen carenes, cims i valls de les comarques del Ripollès, Baixa i Alta Cerdanya, l’Alt Urgell, el Pallars Sobirà i Jussà, el Berguedà, Osona i el Barcelonès. I, fins i tot, s’aprecien muntanyes ja dins de territori aragonès. Els llocs més significatius que s’observen des de la Tosa són: el Puigpedrós i el Carlit, cap el nord; el Puigmal i el Taga a llevant, la muntanya de Montserrat i el Montseny, cap a migjorn i el Pedraforca i la Serra del Cadí, cap a ponent.

GolfdeRoses

I si el dia és especialment net també podreu albirar la Serra de Collserola, a Barcelona amb la característica silueta del Tibidabo, cap al sud i, també, el Golf de Roses amb el Mar Mediterrani, cap al sud-est.

Puigmalfoto

PuigmalpeakfinderVistes des del cim de la Tosa cap al nord-est –  Font: www.peakfinder.org

Per tal de reconèixer tots els cims que envolten la Tosa us recomanem que us descarregueu l’App de Peak Finder Earth que us la podeu baixar a iTUNES , si teniu un iPHONE, o bé a ANDROID. En el buscador d’aquesta App hi poseu el topònim Tosa d’Alp i descobrireu amb detall els centenars de muntanyes que envolten el punt més alt de l’estació d’esquí de Masella.

Puigpedrosfoto

Puigpedrospeakfinder

Vistes des del cim de la Tosa cap al nord-oest –  Font: www.peakfinder.org

Més enllà de les vistes de la Tosa podreu comprovar que www.peakfinder.org és una eina geogràfica molt potent per visualitzar de les muntanyes d’arreu del Món.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *