Divendres, abril 26, 2024
Muntanya

PANORÀMIQUES DE LA TOSA

El cim Tosa és la muntanya més alta de Masella i té unes vistes panoràmiques d’excepció. Si us situeu en el vèrtex geodèsic del cim, punt més enlairat a 2537 m d’altitud, podreu gaudir d’un panorama a 360º magnífic. Des del cim es veuen carenes, cims i valls de les comarques del Ripollès, Baixa i Alta Cerdanya, l’Alt Urgell, el Pallars Sobirà i Jussà, el Berguedà, Osona i el Barcelonès. I, fins i tot, s’aprecien muntanyes ja dins de territori aragonès. Els llocs més significatius que s’observen des de la Tosa són: el Puigpedrós i el Carlit, cap el nord; el Puigmal i el Taga a llevant, la muntanya de Montserrat i el Montseny, cap a migjorn i el Pedraforca i la Serra del Cadí, cap a ponent.

GolfdeRoses

I si el dia és especialment net també podreu albirar la Serra de Collserola, a Barcelona amb la característica silueta del Tibidabo, cap al sud i, també, el Golf de Roses amb el Mar Mediterrani, cap al sud-est.

Puigmalfoto

PuigmalpeakfinderVistes des del cim de la Tosa cap al nord-est –  Font: www.peakfinder.org

Per tal de reconèixer tots els cims que envolten la Tosa us recomanem que us descarregueu l’App de Peak Finder Earth que us la podeu baixar a iTUNES , si teniu un iPHONE, o bé a ANDROID. En el buscador d’aquesta App hi poseu el topònim Tosa d’Alp i descobrireu amb detall els centenars de muntanyes que envolten el punt més alt de l’estació d’esquí de Masella.

Puigpedrosfoto

Puigpedrospeakfinder

Vistes des del cim de la Tosa cap al nord-oest –  Font: www.peakfinder.org

Més enllà de les vistes de la Tosa podreu comprovar que www.peakfinder.org és una eina geogràfica molt potent per visualitzar de les muntanyes d’arreu del Món.