Dimarts, abril 16, 2024
ActualitatDestacat

QUATRE ITINERARIS DE 935 m DE DESNIVELL

No hi ha gaires estacions al Pirineu que puguin oferir un desnivell superior als 900 metres i Masella forma part d’aquest grup. En aquest article us expliquem 4 possibles itineraris per fer el desnivell sencer sense repetir pista.

De fet, aquest desnivell és una de les característiques que identifiquen Masella i per aquest motiu la valoren els aficionats a fer descensos llargs. Des de la seva cota alta, on arriben els teleesquís de la Tosa (2.535 m), i fins al Pla de Masella (1.600 metres), podem gaudir de diferents pistes que combinen paratges oberts sense bosc amb altres més emboscats i ombrívols. Hi ha fins a 4 itineraris “935” que ens permeten fer tot el desnivell sense repetir pista, observant paisatges diferents, travessant paratges també diferents i tenint en comú que els 4 circuits tenen l’origen i l’arribada en el mateix punt. Us els donem a conèixer i els marquem sobre plànol fent ús del tracker de la nostra App Masella.

1 • El “935” de llevant o per pistes blaves

 

Aquest itinerari és la unió de les pistes Dues Estacions, Bona Vista, la Corda i Familiar, totes de dificultat blava i, per tant, accessibles a la majoria dels esquiadors. A més, la suma d’aquestes pistes permet fer un descens de 6 quilòmetres. Un itinerari ideal per gaudir de bones vistes sobre la veïna estació de La Molina i el massís del Puigmal.

 

Resultat del circuit gravat amb l’App de Masella:

Data: 03/01/2022

Temps total: 0h 9m 55s

Distància total: 5.9 km

 

2 • El “935” més vertical i fred

 

Aquest itinerari és la unió de les pistes Coma Pregona, La Cova, Enamorats i Aparador. És el més directe i vertical dels quatre. Lliscarem per algunes de les pistes més feréstegues i fredes de Masella, i precisament per aquest motiu amb millor neu. Els esquiadors més viatgers diuen que el punt més estret de la pista Coma Pregona, que passa enclavada entre parets de pedra calcària, els recorda les formes capricioses dels Alps Dolomítics.

 

Resultat del circuit gravat amb l’App de Masella:

Data: 03/01/2022

Temps total: 0h 6m 50s

Distància total: 4,1 km

 

3 • El “935”, exposat i assolellat

 

Itinerari que neix de la unió de les pistes Tosa Vermell, Les Fustes, Central, Muntanyes Russes i L’Esquirol. Excepte el tram més aviat curt de Les Fustes, tot és per pista de dificultat vermella. També és el més “aeri” i assolellat de tots quatre. Tot i anar gairebé en paral·lel i a poca distància del número dos, els paisatges que ofereix sobre la Cerdanya són tan diferents com ho són els paratges pels quals travessa.

 

Resultat del circuit gravat amb l’App de Masella:

Data: 02/01/2022

Temps total: 0h 8m 42s

Distància total: 4,0 km

 

4 • El “935” de ponent o Vista al Cadí

 

Sortida de la pista Isards tram més alt, i continuem cap a la pista Panoràmica, el Serrat, La Feixa, Els Coms de Das i la Plana, combinant pistes vermelles a la part alta i dificultat blava a la part més baixa. La suma d’aquestes pistes permet fer un descens de 4,5 quilòmetres. Bones vistes sobre els pobles de la Baixa Cerdanya, la Tosa Plana (2.905 m) i la serra del Cadí. I amb un al·licient afegit: en general són pistes poc freqüentades.

 

Resultat del circuit gravat amb l’App de Masella:

Data: 02/01/2022

Temps total: 0h 11m 07s

Distància total: 4,5 km

 

Doncs bé, ja les teniu llistades. Si voleu gaudir d’aquests 4 itineraris el mateix dia ben segur que us comportarà dedicar-hi bona part de la vostra jornada d’esquí. La planificació d’aquests quatre itineraris permet fer baixades llargues, variades o conèixer part dels molts paisatges que ofereix Masella. A més, lliscar per aquests quatre itineraris té l’al·licient de no repetir cap pista. Si aquests circuits es pretenen fer d’una tirada, aleshores esdevenen un repte important. Cal haver fet un bon esmorzar!

No cal dir que a tots quatre itineraris encara s’hi poden fer petites variants que permetrien personalitzar al vostre gust cadascun d’ells. Però, això, en tot cas, ho deixem al vostre gust.