Dissabte, abril 20, 2024
EscolaServeisSnowboardSnowpark

SURF DE NEU

El surf de neu és l’esport d’hivern que consisteix en lliscar per la neu sobre una planxa o “snowboard”. Hi ha varies modalitats de surf de neu: el surf de “freestyle” (estil lliure), el surf alpí, el surf de muntanya i el surf de “freeride” (forapista). A Masella es poden practicar les modalitats del “freestyle” i d’alpí i la millor opció per aprendre a surfejar és a través de l’Escola d’Esquí i d’Snowboard de Masella. El material d’aquestes modalitats es força similar. A banda de les planxes, que n’hi ha de molt tipus, hi han modalitats que es practiquen amb bota tova i d’altres que es practiquen amb bota dura.

Botatova

Surfista del CE Masella Team volant al salt negre de l’Snowpark de La Pleta de Masella

La bota tova: Té la canya alta i està feta de material tou i resistent, amb sola de goma i que es lliga amb cordons. És el tipus de calçat més habitual i és el que es lloga en el Servei de Lloguer de Masella.  Té la particularitat que és més còmode, permet gaudir del surf a velocitats baixes i mitges i, a la vegada, és ideal per fer salts i gaudir a l’Snowpark de La Pleta. Els debutants del surf de neu sempre porten aquest tipus de calçat. Amb bota tova es porten les anomenades fixacions toves, les quals es fixen les corretges flexibles que  subjecten la planxa amb la bota tova.

Botadura

Surfista traçant viratges a gran velocitat a la pista de la Tosa Vermella de Masella

La bota dura: Té la canya alta i està formada per una carcassa exterior de plàstic dur i un botí intern de material tou. Es corda a través d’un sistema de tanques regulables. És el calçat habitual de quan es practica el surf de neu en la modalitat alpina. Amb aquest tipus de surf de neu et permet gaudir de les sensacions de la velocitat, permet fer viratges conduits i és un tipus de calçat que permet controlar la taula a grans velocitats. La fixació d’aquest tipus de calçat està formada per una puntera i una talonera similar a les fixacions dels grampons de gel automàtics.