Dimarts, març 19, 2024
ActualitatMuntanya

TREBALLEM PER GARANTIR LA SEGURETAT A PISTES I EN BREU OFERIR TOT EL DOMINI ESQUIABLE OBERT, AMB ELS GRUIXOS DE NEU MÉS IMPORTANTS DE LA TEMPORADA

Els dies 14 i 15 de febrer tenim les cotes altes tancades preventivament degut a l’elevat risc d’allaus. Això vol dir que totes les pistes dels sectors de Dues Estacions, Coma Pregona, la Tosa i els Isards estan tancades. Les nevades del dilluns passat, amb gruixos superiors als 50 cm de neu fresca a cotes altes, ens fan activar els protocols de seguretat provocant allaus controlats per garantir un esquí segur a les pistes més enlairades del nostre domini esquiable.

Coma Pregona – Fotografia del 15/2/2017

El sistema de desencadenament d’allaus controlats de Masella és a través d’un aparell, anomenat Daisy Bell, que provoca explosions controlades amb la finalitat de descarregar els vessants de les muntanyes amb un elevat risc d’allaus. Aquest aparell, lligat a l’helicòpter amb una eslinga per accedir a llocs remots, té forma de campana i provoca explosions controlades a través d’una mescla d’oxigen i hidrogen.

Vistes de la Tosa des de l’helicòpter, mentre provocava allaus controlats amb la DaisyBell, el 29/1/ 2017

Un cop s’hagin fet totes aquestes tasques preventives a Masella es podrà gaudir de nou de la totalitat de pistes de l’estació gràcies als importants gruixos que hi ha a tots els vessants de la muntanya de la Tosa.