Dimarts, març 19, 2024
ActualitatMuntanyaServeis

MÀQUINES TREPITJANEUS

Per gaudir al màxim de la neu és imprescindible el treball en les pistes per mantenir-les en el seu millor estat possible. En aquest sentit, és decisiu el paper de la xarxa de neu produïda i el de les ratrac o màquines trepitjaneu. L’objectiu d’aquestes màquines és garantir la qualitat de la neu i retardar-ne la fusió. El treball d’aquesta maquinària consisteix a distribuir la neu natural o de canó al llarg a llarg de la pista, compactar per fer una bona base i mantenir-la i, finalment, fresar-la per proporcionar una bona qualitat. A més, les màquines trepitjaneu són importants en la preparació de l’Snowpark.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A Masella hi ha algunes trepitjaneu equipades amb un cabrestant, és a dir, un torn de tambor sobre el qual s’enrotlla un cable de fins a 1400 m de longitud.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

La grua del cabestrant té una rotació de 360º per facilitar al màxim el treball de la màquina trepitjaneu en el fresat de les pistes amb més inclinació de l’estació.

El cabrestant és imprescindible per trepitjar les pistes amb més pendent. El cable de la màquina, un cop estès per la pista, és molt perillós. Aquest és un dels motius, quan les màquines trepitjaneu treballen, pel qual no està permès que hi hagi ni esquiadors, ni surfistes, ni vianants amb raquetes o trineus a les pistes.

2016-04-10Cartell