Dimarts, març 19, 2024
ActualitatMéteo

NEU DE QUALITAT

Avui tenim neu de qualitat gràcies a tres ingredients imprescindibles per garantir el bon estat de les pistes que són el fred, el cel força serè i la neu fresca. En aquesta meteorologia tan favorable per garantir una bona neu s’hi ha d’afegir el treball de l’equip de maquinistes, que amb les seves màquines trepitjaneus fan una gran labor perquè dia rere dia us trobeu la neu amb les millors condicions possibles.

2016-04-09-Trepitjaneus

Les dues qualitats de la neu que avui us trobareu a pistes són les millors per gaudir de l’esquí i el surf de neu que són:

Neu pols: És la neu recent, seca i lleugera i que es precipita a temperatures baixes. Aquesta setmana portem més d’un pam de neu nova. L’episodi de nevada més important va ser el dimarts, però també va nevar lleugerament ahir i aquesta matinada també ha nevat un parell de cm. A l’enfarinada d’aquesta nit cal afegir-hi les temperatures mínimes d’avui que han sigut de -10,1 ºC a la Tosa-2535 m  i -2,3ºC al Pla de Masella-1600 m. La millor neu pols de Masella avui la trobareu en els sectors més alts, freds i arrecerats de l’estació com, per exemple, a Coma Pregona i a Isards.

2016-04-09-Vall

Neu dura/primavera: És la neu típica de la primavera que té dos comportaments: endurida de nit i pastosa de dia. Mentre és dura é una neu de gran consistència, que no s’enfonsa, o molt poc, quan es trepitja. Permet fer viratges a gran velocitat tot conduint bé els esquís amb els cantells. Avui us la trobareu a les pistes de cotes baixes i mitges a primeres hores i en determinades pistes de la Tosa. I aquesta mateixa neu, amb el pas de les hores es transforma en primavera; és a dir una neu compacta, humida i poc lliscosa que de nit s’ha endurit i amb el sol o  l’ascens de les temperatures té una textura més pastosa, però que fa les delícies dels esquiadors experts, especialment a les pistes més inclinades. Aquesta neu avui també us la trobareu a les mateixes pistes de cotes mitges i baixes amb el pas de les hores, en especial durant les darreres baixades del dia d’esquí.