Divendres, abril 26, 2024
ActualitatDestacat

MASELLA, FOTOGÈNICA PER A TOTS

Cinc consells i cinc racons per ajudar-vos a tenir un bon record fotogràfic del vostre pas per Masella

La temporada de neu 2020-21 ha començat i ho fa amb força diferències respecte a les anteriors. La pandèmia ens ha obligat a adaptar-nos a una nova situació i tots hem de ser més respectuosos, responsables i cívics que abans. I sobretot, a ser molt escrupolosos amb els protocols sanitaris.

Ara bé, hi ha coses que, amb pandèmia o sense, no canviaran. Una d’aquestes són les fotografies a la neu. A molts de nosaltres, quan anem a esquiar, ens agrada capturar alguna imatge per tenir un record del nostre dia a pistes. Els nostres telèfons mòbils van equipats amb càmeres de fotografiar i n’hi ha algunes que són una meravella.

Això ha ajudat molt a la difusió de la fotografia casual mentre estem esquiant, una qüestió que es reflecteix perfectament a les xarxes socials.

Masella és en aquest sentit un bon aparador fotogràfic, o si ho preferiu, un bon escenari per a produir els nostres vídeos casolans, siguin realitzats amb mòbil o una càmera d’acció tipus go-pro.

Des de Masella, conscients d’aquesta afició per als clics fotogràfics de molts esquiadors, també hi hem posat el nostre granet de sorra perquè les vostres fotografies trobin racons per a obtenir un bon record del vostre pas per l’estació. Volem donar-vos uns petits consells per ajudar-vos a obtenir bones captures.

Us donem 5 consells i 5 racons que us poden ajudar a obtenir un bon record del vostre dia a Masella. Som-hi?

5 consells senzills però pràctics

1 · D’automàtic a “neu”

El sol i la neu fan que la lluminositat sigui molt intensa i per tant potser haurem de fer alguns ajustaments a la nostra càmera o telèfon mòbil. Si no som uns experts en fotografia, no cal que ens compliquem la vida i simplement es tracta de substituir l’opció “automàtica” per una altra que, a la neu, ens resultarà millor. Possiblement el nostre aparell o càmera té l’opció de posar-la en funció “neu” o “alta muntanya”.

2 • Evitem els contralluns

Per la mateixa raó que en el punt anterior, els contrallums en un entorn amb tanta lluminositat corren el risc de deixar les cares enfosquides o paisatges amb reflexos. És aconsellable fer captures amb la càmera d’esquena al sol o en situació de paral·lel. Si cal, ens mourem una mica per evitar que surti la nostra ombra.

3 • Roba i complements de colors vius

En un paisatge en el qual predominen els colors blanc, per la neu, i el verd fosc, pel bosc que sovint hi ha a les parts baixes de la muntanya, si ens vestim tot de blanc o tot de negre, la nostra silueta fotogràfica quedarà poc ressaltada. Si portem roba de colors vius, el resultat serà una fotografia viva i alegre.

4 · Opció ràfega per quan estem esquiant

Si hem de fer moltes fotografies d’un esquiador en moviment i el que busquem és una captura d’acció al nostre fill, pare, amic…, necessitarem un enfocament ràpid. En aquest cas el convenient és fer ús dels clics de ràfega, ja que del contrari serà molt difícil que amb una sola captura aconseguim captar el millor instant, aquell en el qual tots busquem una posició esportiva, aixecant la neu pols i on tota l’atenció se centri en l’esquiador siluetat. Feta la ràfega ja triarem al sofà de casa quina és la captura més elegant.

5 · Bateria de suport o carcassa amb bateria

I finalment és molt recomanable portar a l’almenys una bateria de recanvi per a la nostra càmera. Si fem ús del mòbil aleshores un acumulador de butxaca o alternativament una carcassa protectora amb les mateixes funcions. No serà la primera vegada que just quan anem a fer la fotografia del dia, la més esperada, ens quedem sense energia per culpa del fred.

5 racons fotogènics de Masella

I ara que ja tenim clars alguns trucs per aconseguir bones captures, arriba l’hora d’explicar-vos 5 racons de Masella en els quals gairebé sempre aconseguirem un bon record.

1 • Lletres de Masella

Una fotografia de record amb garanties. Al capdamunt del telecadira TGV, al sector de la Pleta i a pocs metres davant la zona de desembarcament, hi trobareu unes lletres de gairebé 1 metre d’alçada i fetes amb metall amb l’anagrama de Masella. De fons, si el dia és bo, podreu triar entre el bosc de La Pia o el massís del Puigmal.

2 • Capdamunt dels teleesquís de la Tosa

Benvinguts a la cota alta de Masella! A l’arribada dels teleesquís de la Tosa, o alternativament del telecadira Jumbo, podrem obtenir una magnífica captura de 180º de bona part de la Cerdanya i les muntanyes de l’entorn. En dies clars podrem veure el Turbón, ja a l’Aragó i el pic de l’Orri al Pallars, i davant nostre la Tosa Plana de Lles, Puigpedrós, Carlit, Madres, Puigmal i la plana de Vic o les muntanyes de Montserrat.

3 • Entrada a la pista Coma Oriola

A l’entrada a la pista Coma Oriola hi trobem un dels millors racons fotogràfics. Aquesta fotografia, sigui de paisatge o de nosaltres mateixos o dels companys d’esquiada, ens permetrà un fons dominat per la serra del Cadí.
El nostre consell: preneu uns metres de distància amb la persona o objecte que vulgueu prendre de referència central i feu ús de zoom. Resultats espectaculars!



4 • Entrada a la pista Les Fustes

Un cas gairebé idèntic a l’anterior, però en aquest cas amb una perspectiva de fons més ferestec, amb les imponents roques verticals de l’entrada del congost o pas estret de Coma Pregona. La millor hora, en aquest cas, a partir de mig matí, per evitar el contrallum.



5 • Pins que semblen gegants

I finalment dos racons que esdevenen ideals per captar el millor dels boscos de Masella. Les pistes Els Coms i Rovellons es converteixen en dos decorats magnífics per als qui busquen la combinació de paisatge amb bosc alt i acció.

Doncs bé, ja us hem ajudat a identificar alguns dels millors racons de Masella per fer bons clics. Us convidem a descobrir altres racons també fotogènics de l’estació, com ara les pistes Isards, El Tub (aquesta només per a experts) o l’entrada alta a Coma Pregona.

També dóna molt de joc fotogràfic l’esquí nocturn. Es poden aconseguir resultats espectaculars des de La Pleta, sobretot a l’hora de la posta de sol. Malauradament enguany aquest tipus de captura haurà d’esperar, ja que a causa de la pandèmia aquesta modalitat d’esquí ha estat cancel·lada.

I finalment i per acabar, només recordar-vos que en el moment de fer una fotografia hem de fer-ho tenint present els altres usuaris. Evitem situar-nos al bell mig d’una pista o d’un canvi de rasant. Col·loquem-nos en un lateral. En resum, no molestem als altres usuaris.


Si algun dia ens veieu a nosaltres fent fotografies a pistes, poseu-vos ben “guapos/es” i marqueu estil. Després mireu si us trobeu a les nostres xarxes socials o a la web.