Dimarts, març 19, 2024
ActualitatCurses

VINE A LA CURSA DE LA MARATÓ!

Diumenge 17 de desembre, en motiu de La Marató de TV3 dedicada enguany a les malalties infeccioses, Masella organitza com ja és tradicional una cursa oberta a tothom! Després de la bona i satisfactòria experiència de l’any passat, per a aquesta edició mantindrem el format: un eslàlom paral·lel a la pista Debutants de Coma Oriola, on podran participar tots els esquiadors i snowboarders, tinguin un nivell molt alt o no.

L’important d’aquesta cursa és passar-ho bé i, sobretot, col·laborar amb aquesta iniciativa solidària i de país que és La Marató de TV3. Per això abans de la sortida els participants trobaran una urna on podran dipositar el seu donatiu. 

Les malalties infeccioses són la causa d’1 de cada 3 morts al món i són un problema important de salut pública. Estan causades per microorganismes patògens (bacteris, virus, fongs i protozous) que entren al cos i es multipliquen fins que produeixen la malaltia.

Cada microorganisme s’instal·la i prolifera en un lloc diferent del cos humà, depenent de la seva via d’entrada i característiques. Les persones que porten pròtesis ortopèdiques o vàlvules cardíaques o neurològiques tenen un risc afegit de tenir infeccions oportunistes en aquests dispositius permanents. La majoria de malalties infeccioses es transmeten d’uns individus als altres i poden afectar qualsevol persona.