Divendres, març 29, 2024
ActualitatCompetició

L’ELIT FEMENINA DELS ESPORTS D’HIVERN I MASELLA

Al llarg dels 53 anys d’història de l’estació han sigut molts els esportistes d’elit que han visitat o s’han forjat a Masella. Avui, dia 8 de març, Dia Internacional de la Dona, farem un repàs de les esportistes que han destacat i destaquen en esquí alpí i surf de neu.

LA QUERALT CASTELLET, SURFISTA FORJADA A MASELLA

Des dels inicis al Club Esportiu Masella Team i de surfejar pel nostre domini esquiable, a la victòria als X-Games 2020 i el bronze de la Copa del Món 2020, han passat dues dècades marcats per la perseverança i la passió de la Queralt que l’han portat a l’elit mundial del “halfpipe”. La sabadellenca, forjada com a surfista a Masella, des de ben petita, continua al capdavant del surf de neu femení a nivell internacional. És la surfista de neu estatal amb més títols de la història. Amb quatre participacions als Jocs Olímpics ara ja s’està entrenant per estar al capdamunt del podi pels propers JJOO d’Hivern 2022, que es celebraran a Pequín.

LA NÚRIA PAU, L’ESQUIADORA DE LA VALL DE RIBES

La Núria Pau, que en diverses ocasions ha esquiat per les pistes de Masella, enguany lluita per estar entre les millors de la Copa d’Europa. L’objectiu de la present temporada era estar als Campionats Mundials d’Esquí Alpí, celebrats a Cortina d’Ampezzo i ho va aconseguir. Entre els seus objectius esportiu és estar entre les TOP 30 del Món i el seu proper repte són els propers JJOO d’Hivern, l’any vinent.

LA CAROLINA RUIZ, L’ESQUIADORA MÉS RÀPIDA DE L’ESQUÍ NACIONAL

L’esquiadora Carolina Ruiz, especialista en les modalitats de Descens i Eslàlom Gegant, va visitar Masella el passat mes de febrer. Té a destacar del seu palmarès esportiu 1 victòria a la Copa del Món en la disciplina de Descens, a l’ any 2013 a Meribel, a més de 4 participacions en Jocs Olímpics, en 9 Mundials i en 17 Copes del Món. Actualment retirada de l’esquí de competició la Carolina continua vinculada als esports d’hivern a través de la Ruiz Ski Academy.

LES GERMANES PUIG I BARATA, DEL CANM-C A LES COMPETICIONS INTERNACIONALS

La Conxita, la Montserrat i la Núria Puig i Barata són tres germanes amb moltes hores d’entrenament a Masella que a la dècada dels setanta van destacar en l’esquí alpí nacional i internacional. Les germanes, que entrenaven amb el CANM-Cerdanya (Club Alpí Núria Masella-Cerdanya), van formar part de la selecció nacional d’esquí. De les tres la Conxita va ser la que més va destacar esportivament amb una participació als Jocs Olímpics de Sapporo, l’any 1972, i el seu millor resultat esportiu va ser el bronze en l’Eslàlom de Schruns, l’any 1973,així va ser la primera esquiadora espanyola de la història a aconseguir un podi en la Copa del Món.

Aquestes esquiadores i surfistes han de ser un referent per les joves esportistes que, cap de setmana rere cap de setmana, entrenen i competeixen amb els clubs de Masella per estar als esglaons més alts del podi.